Matematik

Den største og den midste koncentration

08. november 2018 af Stjerneskud2016 - Niveau: B-niveau

Hej!

Opgave b) giver ikke mening for mig. Skal jeg bestemme det ud fra at kigge på grafen?

Hvordan skal jeg regne det ud?

Mange tak på forhånd!

Vedhæftet fil: glukocekoncentration.png

Svar #1
08. november 2018 af Stjerneskud2016

Opgaven


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. november 2018 af SuneChr

b)
Opgaven kan løses analytisk eller grafisk.
Analytisk:  Find løsningerne til  G '(t) = 0
Grafisk:     Aflæs, efter bedste evne, på kurven, hvor den er lavest og højst. 


Svar #3
08. november 2018 af Stjerneskud2016

Men er G(t)=0 ikke det jeg gør i opgave c) i analytisk?

SuneChr


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. november 2018 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. november 2018 af mathon

         \small G(t)_{max} kræver \small \cos(1.03\cdot t-1.57)=1

                                             \small \small 1.03\cdot t-1.57=0\qquad 0\leq t\leq 6           

                                             \small t=\frac{1.57}{1.03}=1.524

         \small G(t)_{max}=96+263\cdot e^{0.63\cdot 1.524}

.

         \small G(t)_{min} kræver \small \cos(1.03\cdot t-1.57)=-1

                                             \small 1.03\cdot t-1.57=\pi\qquad 0\leq t\leq 6

                                             \small t=\frac{\pi +1.57}{1.03}=4.574

         \small G(t)_{min}=96-263\cdot e^{0.63\cdot 4.574}


Skriv et svar til: Den største og den midste koncentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.