Matematik

sammensat funktion !

03. december 2018 af hannah9 (Slettet) - Niveau: B-niveau

jeg ved ikke hvordan jeg skal løse opgaven , måske i kunne hjælp mig med at komme igang. 

Tak på forhånd:)


Svar #1
03. december 2018 af hannah9 (Slettet)

her

Vedhæftet fil:opgavee3.png

Brugbart svar (0)

Svar #2
03. december 2018 af Swagmeister96

Hej!

Hvis jeg var dig ville jeg reducere begge udtryk, for derefter at differentiere!

Det kan gøre det lidt mere overskueligt


Svar #3
03. december 2018 af hannah9 (Slettet)

 reducere  ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. december 2018 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. december 2018 af mathon

                  \small \small \begin{array}{llclcl} a)&f(x)&=&3x^2\cdot \sqrt{x}\\\\ &f{\, }'(x)&=&6x\cdot \sqrt{x}+3x^2\cdot \frac{1}{2\sqrt{x}}\\\\ &f{\, }'(x)&=&6x\cdot \sqrt{x}+3x\cdot \sqrt{x}\cdot \sqrt{x}\cdot \frac{1}{2\sqrt{x}}&=&7.5x\sqrt{x}\\\\\\\\ &g(x)&=&\left (x^2+3 \right )\cdot \left (3x^3+1 \right )\\\\ &g{\, }'(x)&=&2x\cdot \left ( 3x^3+1 \right )+\left ( x^2+3 \right )\cdot 9x^2\\\\ &g{\, }'(x)&=&6x^4+2x+9x^4+27x^2&=&15x^4+27x^2+2x \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. december 2018 af Swagmeister96

Jeg kan differentierer f(x) og vise det på den måde...

3\cdot x^2 \cdot \sqrt{x} = 3x^2\cdot x^{0,5}=3x^{2,5}

f'(3x^{2.5})=(3 \cdot 2.5)\cdot x^{2.5-1}=7.5\cdot x^{1.5}

Jeg vil så lave g(x) på samme måde, så altså først gang ud af parantesen, og køre videre derfra...


Skriv et svar til: sammensat funktion !

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.