Matematik

Den største mulige væksthastighed.

04. december 2018 af hejmedjer1239 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg finder den størst mulige væksthastighed ved at differentiere min funktion 2 gange og sætte den lig 0, korrekt?

Hvordan får jeg wordmat til at beregne i intervaller? Altså, hvis jeg kun ønsker den størst mulige væksthastighed indenfor 0 ≤ x ≤ 50.


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. december 2018 af AMelev

Det er ikke nok at sætte f ''(x) = 0. Der kunne jo være lokalt min eller vandret vendetangent i punktet.
Det nemmeste er at bruge grafen for f '' i det begrænsede interval til at afgøre, hvilket af de fundne nulpunkter, der er max-punkt i intervallet.


Svar #2
04. december 2018 af hejmedjer1239 (Slettet)

#1

Det er ikke nok at sætte f ''(x) = 0. Der kunne jo være lokalt min eller vandret vendetangent i punktet.
Det nemmeste er at bruge grafen for f '' i det begrænsede interval til at afgøre, hvilket af de fundne nulpunkter, der er max-punkt i intervallet.

Eller hvad med at sætte funktionen=M/2, så får man også størst væksthastighed? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. december 2018 af AMelev

#2 Ja hvis det er en logistisk vækst, men det står der ikke noget om.


Skriv et svar til: Den største mulige væksthastighed.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.