Matematik

Hjælp til at løse en andengradsligning

10. januar 2019 af kaskass (Slettet) - Niveau: B-niveau

x^2-8x+7=0

jeg kan ikke løse den, er der nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. januar 2019 af swpply (Slettet)

Du kan relativt nemt indse at (x-1) og (x-7) er faktore i x2-8x+7, hvorfor at

                                  x^2-8x+7 = 0 \quad\Leftrightarrow\quad (x-1)(x-7) = 0

og dermed giver nulreglen at x = 1 og x = 7 er løsninger.


Brugbart svar (1)

Svar #2
10. januar 2019 af Warrio

Du kunne også, hvis du vil, bestemme diskriminanten vha. formlen:

d=b^2-4ac 

og derefter bestemme x, afhængigt af hvad de diskriminant er vha. formlerne:

x=\frac{-b\pm \sqrt{d}}{2a}, hvis d > 0

x=\frac{-b}{2a}, hvis d = 0


Svar #3
10. januar 2019 af kaskass (Slettet)

tak!!!


Skriv et svar til: Hjælp til at løse en andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.