Kemi

Hjælp bestem samlede koncentration

14. januar 2019 af Lara45 - Niveau: C-niveau

Er der nogle der kan hjælpe med denne opgave?

Den samlede koncentration af elektrolytter i en vandig opløsning, der består af 0,1 M NaCI og 0,1 M CaCI2, er

Facit er 0,5 M


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. januar 2019 af janhaa

tot conc = (0,1 + 0,1*2+0,1*2) M = 0,5 M


Brugbart svar (1)

Svar #2
14. januar 2019 af AngelOneOne

Hej,

For at uddybe janhaas svar lidt:

Du finde den totale koncentration af hver af ionerne i opløsningen:

CaCl2 = 0,1 M Ca2+ og 2 · 0,1 M (da der jo er 2 Cl- for hver Ca2+) = 0,2 M Cl-
NaCl = 0,1 M Na+ og 0,1 M Cl-

Så lægger du den blot sammen: 0,1 + 0,2 + 0,1 + 0,1 = 0,5 M

/Angel

- - -

/Angel


"The Universe is under no obligation to make sense to you" - Niel deGrasse Tyson
Look deep into nature, and then you will understand everything better” - Albert Einstein


Svar #3
15. januar 2019 af Lara45

#2 Tak for det uddybende svar. 

Aflæser du koncentrationen af hver ion i opløsningen eller er det noget du slår op i en tabel?


Brugbart svar (1)

Svar #4
15. januar 2019 af janhaa

Utregner/calculations

Svar #5
15. januar 2019 af Lara45

#4 Hvad mener du? Det forstår jeg ikke


Brugbart svar (1)

Svar #6
15. januar 2019 af AngelOneOne

Hej,

Hvis du har 0,1 M CaCl2 så vil du i opløsningen have 0,1 M Ca2+ og 2 • 0,1 M Cl- (der er jo 2 Cl- ioner for hver Ca2+ ion). Det samme gør sig gældende for NaCl, hvor du i 0,1 M NaCl opløsning, vil have 0,1 M Na+ ioner og 0,1 M Cl- (her der der jo kun 1 Cl- ion for hver Na+ ion).

Derfor kan du nemt sige at en 0,1 M CaCl2 opløsning, indeholder 0,1 M Ca2+ ioner og 0,2 M Cl- - Eller at en AlCl3 opløsning på 0,1 M, indeholder 0,1 M Al3+ og 0,3 M Cl- :)

/Angel

- - -

/Angel


"The Universe is under no obligation to make sense to you" - Niel deGrasse Tyson
Look deep into nature, and then you will understand everything better” - Albert Einstein


Skriv et svar til: Hjælp bestem samlede koncentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.