Kemi

Osmolariteten af en 0,04 M opløsning af KCI er?

15. januar 2019 af Lara45 - Niveau: C-niveau

Hvordan beregner jeg denne opgave: Osmolariteten af en 0,04 M opløsning af KCI er?

Er der en formel jeg kan bruge til at beregne osmolariteten? 

På forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. januar 2019 af janhaa


 Osmolariteten til KCl = (0,04 M)*2 = 0,08 M 

pga 2 ioner (K+ og Cl-)


Svar #2
15. januar 2019 af Lara45

#1 Er der en formel, eller det bare noget man skal kunne identificere og huske?


Brugbart svar (1)

Svar #3
15. januar 2019 af janhaa

#2

#1 Er der en formel, eller det bare noget man skal kunne identificere og huske?

huske ja, 2 ioner: conc*2

3 ioner = conc*3

etc...


Brugbart svar (1)

Svar #4
15. januar 2019 af mathon

                 \small \textup{osmolaritet = z}\cdot\textup{molaritet}\qquad\textup{z er antal opl\o ste ioner pr formelenhed.}

                 \small \textup{ioniseres det opl\o ste stof ikke, er z =1.}


Skriv et svar til: Osmolariteten af en 0,04 M opløsning af KCI er?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.