Matematik

Hjælp søges

04. februar 2019 af zehranur32 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej 

jeg skal regne f funktionen ud

f(4)=1

hvordan gør jeg?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. februar 2019 af janhaa

f(x) = ?


Svar #2
04. februar 2019 af zehranur32 (Slettet)

En lineær funktion f gælder der at: f(4) = 1 og f(16) = −8

Beregn forskriften for f

hvordan skal jeg udregne det


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. februar 2019 af janhaa

slope: a = -9/12 = -3/4

y = (-3x/4) + b

1 = -3 + b

b = 4

y = \frac{-3x}{4}+ 4


Svar #4
04. februar 2019 af zehranur32 (Slettet)

TAKKKK

Jeg forstår ikke hvordan jeg skal udregne f(4)=1


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. februar 2019 af AMelev

Du skal ikke beregne f(4) = 1. Det er en oplysning, som fortæller dig, at linjen går gennem punktet (4,1). Tilsvarende oplyses, at f(16) = -8.

Væn dig til at bruge den officielle formelsamling, som du må bruge til eksamen, så du bliver fortrolig med den, inden det går løs for alvor. 
Se s. 13 Figur og (62), (63) & (64).


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. februar 2019 af mathon

                       \small \small \small \small \begin{array}{|c|c|c|c|c|c|c|} x_1&y_1&x_2&y_2&a=\frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}&b=y_1-a\cdot x_1&f(x)=ax+b\\ \hline 4&1&16&-8&&& \end{array}


Skriv et svar til: Hjælp søges

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.