Kemi

Ligevægtskonstant enhed

10. februar 2019 af Sodiom - Niveau: B-niveau

Hej,

Har jeg ret i, at de to reaktioner på billedet er enhedsløse, når det kommer til ligevægtskonstanten?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. februar 2019 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. februar 2019 af mathon

Nederste funktions \small K_c har enheden M-1.


Svar #3
10. februar 2019 af Sodiom

Tak. Men det øverste er enhedsløs?


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. februar 2019 af mathon

Ja
                   men det hedder dimensionsløs.    


Svar #5
10. februar 2019 af Sodiom

Okay tak. I min bog står der godt nok enhedsløs, men tak


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. februar 2019 af mathon

                           \small \frac{\left [SO_3 \right ]^2}{\left [SO_2 \right ]^2\cdot \left [ O_2 \right ]}=K_c

enheder:             

                           \small \frac{ M^2}{M^2\cdot M}=M^{-1}


Skriv et svar til: Ligevægtskonstant enhed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.