Kemi

Spørgsmålet

13. februar 2019 af Kresten2001 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Spørgsmålet : 4. Almindeligt sukker har formlen, C12H22O11. Beregn massen af 7,5 mol C12H22O11.


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. februar 2019 af Sveppalyf (Slettet)

Du finder molvægten af sukrose:

M(C12H22O11) = 12 * 12,011 g/mol + 22 * 1,0079 g/mol + 11 * 15,999 g/mol = 342,295 g/mol

Massen af 7,5 mol er derfor

m = 7,5 mol * 342,295 g/mol = 2,6 kg


Skriv et svar til: Spørgsmålet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.