Matematik

Største væksthastighed

13. februar 2019 af Havannah123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der nogen der kan forklare mig hvad det er jeg skal i 1. og 3. 

(vedhæftet opgave)

Vedhæftet fil: monotoni forhold.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #1
13. februar 2019 af AMelev

Væksthastigheden er tangenthældningen, så du må have fat i en lineal og sjusse dig til til tangent med størst hældning, hældning 0 og mindst (mest negativ) hældning. Når du har dem aflæser du 1.koordinaterne til de de tilsvarende røringspunkter.


Svar #2
13. februar 2019 af Havannah123 (Slettet)

#1

Væksthastigheden er tangenthældningen, så du må have fat i en lineal og sjusse dig til til tangent med størst hældning, hældning 0 og mindst (mest negativ) hældning. Når du har dem aflæser du 1.koordinaterne til de de tilsvarende røringspunkter.

Okay, så er jeg kommet frem til den største væksthastighed =        t = ca. 1

og den mindste væksthastighed =      t = 5


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. februar 2019 af ringstedLC

#2: Udelad "ca.". Skriv: t ≈ 1, . Ellers OK.


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. februar 2019 af AMelev

Det lyder fornuftigt.
Jeg ville måske snarere sige t = 1.2. Det er der, hvor grafen skifter krumning, så tangenten  "skærer" grafen i røringspunktet. Se evt. vedhæftede billede.
Hvad med væksthastighed 0?

Vedhæftet fil:Billede.jpg

Skriv et svar til: Største væksthastighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.