Matematik

En venlige person, som kan hjælpe mig!!!!!

22. februar 2019 af Bygningsingeniør - Niveau: A-niveau

Hej SP

Er der nogen som kan foklar mig hvordan man finder svar til opgave b anden del og c med uddybende forklaring til den vedhæftet file. 

b) Gøre rede for, at overfladen af beholderen udtrykt ved r = O(r)=(10/r)+(8-(pi/3))*r^2

den samlede overfaldeareal af kassen og halvkulgen er =2(2r*2r+2r*h+2r*h)+((1/2)*4*pi*r^2),

ikke? 

h=(-(2*pi*r^3-15)/(12*r^2))

2(2r*2r+2r*((-(2*pi*r^3-15)/(12*r^2)))+2r*((-(2*pi*r^3-15)/(12*r^2)))+((1/2)*4*pi*r^2)

ikke?

MANGE TAK  


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. februar 2019 af peter lind


Svar #2
22. februar 2019 af Bygningsingeniør

og a) v= ((2*pi*r^3)/(3))+4*h*r^2 er svaret ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. februar 2019 af AMelev


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. februar 2019 af peter lind

Den samled overflade består af

Bund: 4r2

Sideflader 4*(2r*h)

top:  4r2 - åbning som  er 2πr2


Svar #5
22. februar 2019 af Bygningsingeniør

#4

Den samled overflade består af

Bund: 4r2

Sideflader 4*(2r*h)

top:  4r2 - åbning som  er 2πr2

hvilke opgave er det til?


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. februar 2019 af AMelev

b) Du får oplyst, at volumen er 5, så du skal benytte dit resultat (rigtigt) fra a) til at bestemme h.
Følg derefter # 4 til at fastlægge overfladen.

c) Bestem min på sædvanlig vis med O'(r) = 0 osv.


Svar #7
22. februar 2019 af Bygningsingeniør

Så den samlede overfalde er (4r^2)*(4*(2r*h))*(4r^2-2pir^2), ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #8
23. februar 2019 af ringstedLC

#2

og a) v= ((2*pi*r^3)/(3))+4*h*r^2 er svaret ikke?

Ja. Se: https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1882175#1882190 og bliv i den oprindelige tråd selvom der ikke kommer svar indenfor ½ time.


Brugbart svar (0)

Svar #9
23. februar 2019 af ringstedLC

#4 (og #6): "top:  4r2 - åbning som  er 2πr2". 

Overfladen af opgavens hule låg: Halvkugle + kvadrat - cirkel


Brugbart svar (0)

Svar #10
23. februar 2019 af ringstedLC

#7

Så den samlede overfalde er (4r^2)*(4*(2r*h))*(4r^2-2pir^2), ikke?

Arealerne skal ikke ganges med hinanden og se #9!


Brugbart svar (0)

Svar #11
23. februar 2019 af mathon

Volumen:
                        \small h\cdot (2r)^2+\tfrac{2\pi }{3}r^3=5

                        \small h=\frac{5-\tfrac{2\pi }{3}r^3}{4r^2}

Overflade:
                        \small O=(2r)^2+4\cdot h\cdot (2r)+\left ((2r)^2 -\pi r^2 \right )+2\pi r^2=

                                  \small 4r^2+8r\cdot h+\left 4r^2 -\pi r^2 +2\pi r^2=

                                  \small 8r\cdot h+\left (8+\pi \right )r^2=

                                  \small 8r\cdot \frac{5-\tfrac{2\pi }{3}r^3}{4r^2}+\left (8+\pi \right )r^2=

                                  \small 8r\cdot \frac{5-\tfrac{2\pi }{3}r^3}{4r^2}+\left (8+\pi \right )r^2=

                                  \small \tfrac{10}{r}-\tfrac{4\pi }{3}r^2+\left (8+\pi \right )r^2=

                                  \small \small \tfrac{10}{r}+\left (8+\tfrac{3\pi}{3} -\tfrac{4\pi }{3}\right )r^2

                                  \small O(r)=\tfrac{10}{r}+\left (8-\tfrac{\pi}{3} \right )r^2


Brugbart svar (0)

Svar #12
23. februar 2019 af mathon

Mindst mulig overflade
kræver bl.a.
                                  \small O{\, }'(r)=\tfrac{-10}{r^2}+2\cdot \left (8-\tfrac{\pi}{3} \right )r=0


Brugbart svar (0)

Svar #13
23. februar 2019 af mathon

selvfølgelig:

                                  \small \small O{\, }'(r)=\tfrac{-10}{r^2}+2\cdot \left (8-\tfrac{\pi}{3} \right )\qquad 0<r<50


Brugbart svar (0)

Svar #14
24. februar 2019 af mathon

                                  \small \small \small \small O{\, }'(r)=\tfrac{-10}{r^2}+2\cdot \left (8-\tfrac{\pi}{3} \right )r=0\qquad 0<r<50

                                   \small \tfrac{-5}{r^2}+ \left (8-\tfrac{\pi}{3} \right )r=0

                                   \small -5+ \left (8-\tfrac{\pi}{3} \right )r^3=0

                                    \small r=\left (\frac{5}{8-\tfrac{\pi}{3}} \right )^{\frac{1}{3}}

                                   


Skriv et svar til: En venlige person, som kan hjælpe mig!!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.