Kemi

Hvad er volumen af 1 mol NaCl?

04. marts 2019 af sansas - Niveau: A-niveau

Hvad er volumen af 1 mol NaCl? Svaret skal angives i m3.

MNaCl=58,44 g/mol

ρ=2,16 g/cm3

Og andet spørgsmål lyder:

Hvad er massen af solid Na2S04  som er krævet for at fremstille 100 ml 0,0500 M Na2S04-opløsning?

MNa=22,99 g/mol

MO= 16,00 g/mol

MS=32,06 g/mol

Håber at I kan hjælpe. Tak på forhånd!


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. marts 2019 af mathon

volumen af 1 mol NaCl

                                           \small \small V=\frac{m}{\rho }=\frac{58.44\; g}{2.16\; \tfrac{g}{cm^3}}=27.06\; cm^3=2.706\cdot 10^{-7}\; m^3


Brugbart svar (1)

Svar #2
05. marts 2019 af mathon

massen af solid Na2S04  som er krævet for at fremstille 100 ml 0,0500 M Na2S04-opløsning?

             \small m=n\cdot M=\left (0.100\; L \right )\cdot \left (0.0500\; \tfrac{mol}{L} \right )\cdot \left (142.04 \; \tfrac{g }{mol} \right )=0.7102\; g=710.2\; mg


Brugbart svar (1)

Svar #3
05. marts 2019 af mathon

korrektion:

volumen af 1 mol NaCl

                                           \small \small \small V=\frac{m}{\rho }=\frac{58.44\; g}{2.16\; \tfrac{g}{cm^3}}=27.06\; cm^3=2.706\cdot 10^{-5}\; m^3


Skriv et svar til: Hvad er volumen af 1 mol NaCl?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.