Kemi

Forbrænding af plads - reaktionsskema

08. april 2019 af mariestuart - Niveau: 8. klasse

Hej! 

Jeg skal undersøge hvilke stoffer, der dannes, når polyethen (PE) brænder. Her har vi lavet forsøget vha. af CO2-indikator og bunsenbrænder. 

Det er dog lidt svært at afstemme reaktionsskemaet, selvom vi har fundet ud af hvilke stoffer, der bliver dannet. 

Polyethen + ??? = CO2 OG H20

C2H4 + ??? = ??? + ???

C2H2 + 3 ??? = 2 ??? + 2 ???

Er der eventuelt nogle, der forstår dette - gerne med forklaring. Skriv bare, hvis I har brug for mere information.

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. april 2019 af janhaa

Polyethen + O2 => CO2 + H2O


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. april 2019 af janhaa

C2H4 + 3O2 => 2CO2 + 2H2O

2C2H2 + 5O2 => 4CO2 + 2H2O


Svar #3
08. april 2019 af mariestuart

Okay, tak!


Skriv et svar til: Forbrænding af plads - reaktionsskema

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.