Matematik

Differentialregning- HURTIG HJÆLP :)

17. april 2019 af Studieportalensnoob (Slettet) - Niveau: B-niveau

Mangler opgave c i denne opgave som inden længe skal afleveres, så jeg vil høre om der er nogen, der hurtigt kan hjælpe mig med den.

a) angiv bredden b udtrykt ved x.

Vi kan se at der er 2x og 2b i bredden på vores tegning, derfor kan bredden udtrykkes ved

2b + 2x =12
b + x = 6
b= 6 - x 1<x<5

b) Æskens rumfang er bestemt ved R(X)=x*(12-x)*(6-x), da R=højde*længde*bredde. X er højden. Længden findes ved at sige 12-x. Bredden gives ved 6-x.

c)Bestem x, så æskens rumfang bliver størst muligt

Vedhæftet fil: opgave 6666.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
17. april 2019 af OliverHviid

Det største rumfang kræver R'(x)=0.


Brugbart svar (1)

Svar #2
17. april 2019 af StoreNord

b) Rumfang = L*B*x


Brugbart svar (1)

Svar #3
17. april 2019 af mathon


Svar #4
17. april 2019 af Studieportalensnoob (Slettet)

Super tak skal I have :-)

Brugbart svar (0)

Svar #5
18. april 2019 af AMelev

Da definitionsmængeden er begrænset til ]1,5[ kan du også benytte dit grafværktøj til at bestemme max. Du skal bare sørge for at grafvinduet omfatter hele definitionsområdet.


Skriv et svar til: Differentialregning- HURTIG HJÆLP :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.