Kemi

Hvordan beregner jeg simpel opgave?

01. juni 2019 af Lara45 - Niveau: B-niveau

Er der en der kan hjælpe med nedenstående opgave?


En gasprøve har et volumen på 135 ml ved 0,6 atmosfære. Hvad bliver rumfanget ved 0,200 atmosfære og uændret temperatur?
 

Hvilken formel skal jeg bruge?

Facit 405 mL

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. juni 2019 af mathon

                                        \small \small \begin{array}{lllll}p_2\cdot V_2=p_1\cdot V_1 \\\\ V_2=\frac{p_1}{p_2}\cdot V_1\\\\ V_2=\frac{0.6}{0.2}\cdot \left ( 135\; mL \right )=405\; mL \end{array}


Svar #2
01. juni 2019 af Lara45

#1 Tak. Jeg har en anden opgave som jeg har brug for hjælp til.

En prøve af helium har et volumen på 480 cm^3 ved 47 °C og 740 mm Hg. Hvad ændres volumen til, hvis temperaturen ændres til 22 °C, og trykket ændres til 625 mm Hg?

Jeg er med på at jeg skal bruge formlen:  V_2 =\frac{p1*V1}{T1}*\frac{T2}{p2}

Facit 524 mL, men jeg får et helt urealistisk højt tal. 

På forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #3
01. juni 2019 af mathon

                                         \small \begin{array}{lllll}\frac{p_2\cdot V_2}{T_2}=\frac{p_1\cdot V_1}{T_1} \\\\ V_2=\frac{p_1}{p_2}\cdot \frac{T_2}{T_1}\cdot V_1\\\\ V_2=\frac{740}{625}\cdot \frac{273+22}{273+47}\cdot (480\; cm^3)=524\; cm^3=524\;mL \end{array}


Skriv et svar til: Hvordan beregner jeg simpel opgave?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.