Matematik

Sandsynlighed - Udvælger 2, hvor mindst én har..

04. juni 2019 af 6756 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Opgaven er således. 

En pizza på 8 slice, har 5 stk med pepperoni og 2 med champignon & 1 uden noget. 
Hvad er sandsynligheden for at du tilfældig tager 2 stk pizza, hvor mindst 1 har champignon


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. juni 2019 af AMelev

Antal mulige (måder der kan udvælges 2 stk. ud af 8) = K(8,2)

Hændelse H: mindst 1 stk. med champignon (C), dvs. 1 C. og 1 ikke-C eller 2 C
Antal gunstige (muligheder i H): K(2,1)·K(6,1) + K(2,2)
P(H)=\frac{K(2,1) \cdot K(6,1)+K(2,2)}{K(8,2)}
eller
Alternativ hændelse A (til H): 2 ikke-C
Antal gunstige (muligheder i A): K(6,2)
P(H)=1-P(A)=1-\frac{ K(6,2)}{K(8,2)}


Svar #2
04. juni 2019 af 6756 (Slettet)

Er ikke helt sikker på, om jeg forstå K(6,2)/K(8,2)


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. juni 2019 af janhaa


K(6,2)/K(8,2) = \frac{\binom{6}{2}}{\binom{8}{2}}=\frac{15}{28}


Svar #4
04. juni 2019 af 6756 (Slettet)

Mange tak (Y) 


Skriv et svar til: Sandsynlighed - Udvælger 2, hvor mindst én har..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.