Matematik

rumfang af et omdrejningslegeme

12. juni 2019 af AhElite - Niveau: A-niveau

v=π*∫f(x)^2 dx

vis hvordan formlen kan benyttes til at bestemme rumfanget af en kegle med højde h og radius r er givet ved

Vkegle= 1/3*π*h*r^2

Er der en der kan hjælpe mig ? 

Vedhæftet fil: den her den her.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. juni 2019 af Soeffi

#0. Jeg vil gætte på, at det er et eksamensspørgsmål...?!


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. juni 2019 af mathon

Indlæg en retvinklet trekant i 1. kvadrant
med kateten h langs x-aksen - udgående fra (0,0) - og med kateten r paralllelt med y-aksen - udgående fra (h,0)

Indse at den rette linje gennem (0,0) og (h,r)
har ligningen 
                               \small \small f(x)=y=\frac{r}{h}x

Beregn dernæst rumfanget af omdrejningslegemet (en kegle) drejet 360° om x-aksen:

                               \small \small V_x=\pi \cdot \int_{0}^{h}\left ( \frac{r}{h} x\right )^2\mathrm{d}x


Svar #3
12. juni 2019 af AhElite

Tusinde tak for hjælpen. 


Svar #4
12. juni 2019 af AhElite

#2 Soeffi, du har ret. kunne bare ikke finde ud af at ligge et billede ind. 


Skriv et svar til: rumfang af et omdrejningslegeme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.