Kemi

Beregning af den specifikke enzymaktivitet

02. august 2019 af hejsacom (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej, jeg sidder med opgaven:

Ved analysen af alkalisk phosphatase blev 1 mL af patientens serum fortyndet 10 gange. Deranvendtes 50 μL fortyndet prøve i et reaktionsvolumen på 1000 μL. Reaktionstiden var 5 min. Den molære absorptionskoefficient (ε) for det absorberende produkt er 18.000 M-1·cm-1 og lyslængden l= 1 cm. Absorbansændringen i reaktionsvolumen måltes til 0,358. Du kan antage, at den beregnede reaktionshastighed er Vmax.

Beregn den specifikke aktivitet af alkalisk phosphatase i patientens serum (i mU/mg protein).

Her har jeg indtil videre i mine beregninger nået til 

1) Beregning af hastigheden for absorbansen deltaA
deltaA=A/tid 
detaA=0,358/5min=0,0716min-1

2) Finde koncentrationen ud fra lambert beers lov 
A=ebsalon*l*c --> c=deltaA/ebsalon*l --> c=0,0716 min-1/18000*L*mol-1*cm-1*1cm=3,978 mikromol*L-1*min-1

Hvortil jeg ikke kan se hvad jeg så skal gøre. 

Svaret til opgaven er: 

SVAR:
Lambert-Beer’s lov: A = c · ε · l Aktivitet i 1 mL serum:
AE = Vmax· Vr =(dA/dt)/(ε · l) · F ·Vr

dA/dt=0,358/5min; ε=18.000 M-1·cm-1 ; l =1 cm; Vr=0,001 L; F=200 AE = (0,358/5min)/(18.000 M-1·cm-1· 1 cm)· 200· 0,001L =
0,796 U/mL serum

Den specifikke aktivitet er derfor 0,796 U/ 65 mg protein=12,2 mU/mg protein

Er der nogle der kan give mig en forklaring på dette svar? 
Håber meget det kan lykkes!
 


Skriv et svar til: Beregning af den specifikke enzymaktivitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.