Kemi

Hjælp til at beregne osmotisk tryk

09. august 2019 af Lara45 - Niveau: B-niveau

Det osmotiske tryk i isotont saltvand (0,15 M NaCl opløsning) ved 20° C er

Facit er 7,2 atm 

Jeg bruger formlen for osmotisk tryk og får 6 atm. Er der nogle der kan forklare hvordan jeg kan beregne ovenstående opgave rigtigt?

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. august 2019 af mathon

               \small \small \begin{array}{lllll} p=R\cdot T\cdot c_{osmo}=(0.0821\; \frac{atm\cdot L}{mol\cdot K})\cdot \left ( (273+20)\; K \right )\cdot 2\cdot (0.15\; M)=7.2\; atm \end{array}


Skriv et svar til: Hjælp til at beregne osmotisk tryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.