Matematik

Beregn d, og beregn sin v, når lampen er ophængt i højden h=0,6 m over bordet

29. august 2019 af helpn - Niveau: A-niveau

Hej. Er der en der kan hjælpe mig igennem følgende opgave?

En lampe er ophængt lodret over centrum af et rundt bord med radius 0,75 m. I punktet P på bord-kanten danner lysstrålen fra lampen vinklen v med vandret. Afstanden fra lampen til punktet P betegnes d.

Beregn d, og beregn sin(v), når lampen er ophængt i højden h = 0,6 m over bordet.

Det oplyses, at intensiteten I af lyset fra lampen i punktet  kan bestemmes ved hjælp af formlen I=k*(sin/d^2), hvor k er en positiv konstant.

Gør rede for, at I = k*(h/(h^2+0,75^2)^3/2

Bestem den værdi af højden h, som giver den største intensitet i P.

Nogen der kan hjælpe med disse opgaver?

Vedhæftet fil: 2.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. august 2019 af Moderatoren


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. august 2019 af jakob1325 (Slettet)

#1

Se hjælpen i denne tråd

Der svarer de ikke på hvordan første opgave løses. Desuden forstår jeg ikke helt det andet de skriver... :/


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. august 2019 af Moderatoren

#2 

Hvorfor skriver du fra 2 forskellige profiler?


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. august 2019 af Moderatoren

#0

Beskriv så præcist som muligt hvad du har problemer med. Gør rede for hvad du ved, og hvad du ikke ved. På den måde undgår du, at lektiehjælperen bruger tid på at forklare ting, som du i forvejen er bekendt med. Dette illustrerer også, at du har tænkt over opgaven, hvilket ofte giver hurtigere og bedre svar.


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. august 2019 af jakob1325 (Slettet)

Vi sidder lige to med samme opgave og er helt lost hehe


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. august 2019 af jakob1325 (Slettet)

Vi tænker måske noget med pythagoras?


Brugbart svar (0)

Svar #7
29. august 2019 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #8
29. august 2019 af mathon

                                    \small \begin{array}{lllll} d=\sqrt{\left (0.6\; m \right )^2+\left (0.75\; m \right )^2} \\\\ \sin(v)=\frac{0.6\; m}{d} \end{array}


Svar #9
29. august 2019 af helpn

Tak! Hvordan bestemmer jeg den værdi af højden, som giver den største intensitet i P?


Brugbart svar (0)

Svar #10
29. august 2019 af mathon

Du skal differentiere I(h).

Maksimalværdi
kræver bl.a.
                              I'(h) = 0     
                               


Svar #11
29. august 2019 af helpn

Men hvad er min l(h)?


Brugbart svar (0)

Svar #12
29. august 2019 af mathon

                          \small I(h)=k\cdot \frac{h}{\left (h^2+0.75^2 \right )^{\frac{3}{2}}}


Skriv et svar til: Beregn d, og beregn sin v, når lampen er ophængt i højden h=0,6 m over bordet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.