Fysik

Molar masse

31. august 2019 af aaasssddd (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej, Jeg har nogle problemer med denne opgave. Også fordi at der står at 25 g glucose + 5 g gær + 250 ml vand (som svare til 250 g) = 367.44 g. Er det mig der har læst det forkort eller svare 1ml vand ikke til 1 g?

Vedhæftet fil: IMG_20190831_185930.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. august 2019 af mathon

                               


Brugbart svar (1)

Svar #2
31. august 2019 af mathon

                             \small \begin{array}{llllll} C_6H_{12}O_6\; \xrightarrow[]{g\ae r}\; 2\, C_2H_{5}OH\; +\; 2\, CO_2 \end{array}

                                 \small \begin{array}{|l|c|c|} &CO_2&C_6H_{12}O_6\\ \hline \textup{masse}/g&8.21&16.81\\ \hline \textup{molmasse}/\frac{g}{mol}&44.01&180.16\\ \hline \textup{antal mol}&0.1865&0.0933\\ \hline \textup{koefficienter}&2&1 \end{array}

                                 \small \small \small \begin{array}{lllll} \textup{forg\ae ringsprocent:}&\frac{16.81}{25}\cdot 100\%=67.2\% \end{array}


Skriv et svar til: Molar masse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.