Matematik

Matematik aflevering

25. september 2019 af Nannabæk11 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har fået en opgave der lyder:

I perioden 2000-2010 kan man med tilnærmelse bruge følgende model som beskrivelse af udviklingen i det årlige antal reklametimer vist på de danske tv-kanaler:
                               
                      f(t)=4946*e^0,0996  
,
hvor f(t) er det årlige antal reklametimer og t regnes i antal år efter år 2000. 

a) Bestem den årlige, procentvise ændring i antallet af reklametimer vist på de danske tv-kanaler. 

b) Bestem fordoblings- eller halveringskonstanten og forklar betydningen af dette tal (husk her at knytte forbindelse til det, som modellen beskriver)

Håber I gider at hjælpe og tak på forhånd.


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. september 2019 af Moderatoren

Har du brugt tippet som du fik i din første tråds #2?

https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1911548

Ellers, så kan du med fordel beskrive, hvad du helt præcist ikke forstår. Start med opgave a.


Brugbart svar (1)

Svar #2
25. september 2019 af mathon

Din funktion f(t)=4946*e^0,0996  
er konstant, men skal vel være 
                                                      \small \small \begin{array}{lllll} &f(t)=4946\cdot e^{0.0996\cdot t}=4946\cdot1.10473^t=4946\cdot(1+0.10473)^t \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #3
25. september 2019 af mathon

                 \small \small \small \begin{array}{lllll}\textup{\textbf{Basisviden:}}\\\\&\textup{voksende}\\ &\textup{eksponentiel funktion:}&f(t)=b\cdot a^t&a,b>1\\\\ &\textup{v\ae kstfaktor:}&a=1+r\\\\& \textup{v\ae kstrate:}&r=a-1\\\\ &\textup{v\ae kstprocent:}&p=r\cdot 100\\\\ &\textup{fordoblingskonstant:}&T_2=\frac{\log(2)}{\log(a)}=\frac{\ln(2)}{\ln(a)} \end{array}


Skriv et svar til: Matematik aflevering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.