Matematik

At differentiere sammensat funktion

06. oktober 2019 af Kbrondby - Niveau: A-niveau

Jeg skal differentiere f(t) = 1/2*e^1/2*t-1

Pga. det er en sammensat funktion, så skal jeg differentiere efter kædereglen, så jeg starter med at differentiere den yderst funktion:

h(t) = 1/2*e^t --> h'(t) = 0*e^t = 0

Derefter differentiere jeg den inderste funktion:

g(t) = 1/2*t-1 --> g'(t) = 1/2

Hvad laver jeg galt, siden at den yderste funktion bliver 0?

Jeg har kontrolleret i Wordmat og facit skal blive:

f'(t) = 1/4*e^1/2*t-1


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. oktober 2019 af Anders521

#0 Den ydre funktion er forkert differentieret. 


Svar #2
06. oktober 2019 af Kbrondby

#0, Hvordan skal den differentieres?


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. oktober 2019 af Anders521

#2 Du kunne bruge reglen h (x) = k·f (x) ⇒ h' (x) = k·f ' (x), hvor k er en konstant.


Skriv et svar til: At differentiere sammensat funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.