Kemi

n=5 og l=2 hvor mange orbitaler er der og hvad er betegnelserne for dem.

22. oktober 2019 af Amalie1234324 - Niveau: B-niveau

n=4 --> 3s= 4 elektroner, 3p=6 elektroner, 5d= 5 =10 elektroner + 7f  

Så det er  4+6+10+14 elektroner   og 7+5+3+3=18 orbitaler  i n=4

l= 2  ved n=4                   l=4-1=3,    l=3-1= 2 ,  l=2-1=1    l=1-1=0

Så l kan have værdierne 3,2,1, og 0, ved n=4.

Er der nogen der kan hjælpe er ret forvirret og brugt timevis på det her

Jeg har prøvet mig lidt frem


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. oktober 2019 af mathon

kvantetal versus antal elektroner og orbitaler:

                       \small \begin{array}{|c|c|c|c|c|c|} \hline n&l&m&s&\textup{antal elektroner}&\textup{orbitaler}\\ \hline 1&0&0&\mp \frac{1}{2}&2&s\\ \hline 2&0&0&\mp \frac{1}{2}&2&s\\ &1&\left \{ -1,0,+1 \right \}&\mp \frac{1}{2}&6&p\\ \hline 3&0&0&\mp \frac{1}{2}&2&s\\ &1&\left \{ -1,0,+1 \right \}&\mp \frac{1}{2}&6&p\\ &2&\left \{ -2,-1,0,+1,+2 \right \}&\mp \frac{1}{2}&10&d\\ \hline 4&0&0&\mp \frac{1}{2}&2&s\\ &1&\left \{ -1,0,+1 \right \}&\mp \frac{1}{2}&6&p\\ &2&\left \{ -2,-1,0,+1,+2 \right \}&\mp \frac{1}{2}&10&d\\ &3&\left \{ -3,-2,-1,0,+1,+2,+3 \right \}&\mp \frac{1}{2}&14&f\\ \hline \end{array}


Skriv et svar til: n=5 og l=2 hvor mange orbitaler er der og hvad er betegnelserne for dem.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.