Matematik

en terning deles med 2 snit vinkelret på hver sideflade i 27 ens terninger. den store terning har en overflade på 54cm^2. bestem rumfanget på hver af de små terninger

31. oktober 2019 af fojumdk - Niveau: B-niveau

en terning deles med 2 snit vinkelret på hver sideflade i 27 ens terninger. den store terning har en overflade på 54cm^2. bestem rumfanget på hver af de små terninger


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. oktober 2019 af PeterValberg

Bestem rumfanget af den store terning og del det med 27

Du ved, at den store terning har et (samlet) overfaldeareal på på 54 cm2
det betyder, at terningens sidelængde er lig med kvadratroden af 54/6
hvilket medfører, at rumfanget af den store terning kan bestemmes som:

V_{stor}=\left(\sqrt{\frac{54}{6}} \right )^3

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: en terning deles med 2 snit vinkelret på hver sideflade i 27 ens terninger. den store terning har en overflade på 54cm^2. bestem rumfanget på hver af de små terninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.