Matematik

2 kugler udvælges ud af 15... sandsynlighed

03. december 2019 af Johnniboi (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg får svaret som k(15,2) (antal mulige) i nævneren og k(8,2) + k(7,2) (antal gunstige) i tælleren = 49/105.

Er det den rigtige fremgangsmetode?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. december 2019 af janhaa

a)

\binom{15}{2}=105

ja


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. december 2019 af janhaa

b)\\ P=\frac{\binom{8}{2}\binom{7}{0}}{\binom{15}{2}}+\frac{\binom{8}{0}\binom{7}{2}}{\binom{15}{2}}=\frac{49}{105}

ja


Svar #3
03. december 2019 af Johnniboi (Slettet)

Undskyld jeg mente b'eren :))


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. december 2019 af janhaa


Svar #5
03. december 2019 af Johnniboi (Slettet)

Tak!


Skriv et svar til: 2 kugler udvælges ud af 15... sandsynlighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.