Kemi

Kemi - Den specifikke aktivitet

22. december 2019 af hellok1tty (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

OPGAVETEKST:

Ved analysen af alkalisk phosphatase blev 1 mL af patientens serum fortyndet 10 gange. Der anvendtes 50 μL fortyndet prøve i et reaktionsvolumen pa° 1000 μL. Reaktionstiden var 5 min. Den molære absorptionskoefficient (ε) for det absorberende produkt er 18.000 M-1·cm-1 og lyslængden l = 1 cm. Absorbansændringen i reaktionsvolumen ma°ltes til 0,358. Du kan antage, at den beregnede reaktionshastighed er Vmax.

Beregn den specifikke aktivitet af alkalisk phosphatase i patientens serum (i mU/mg protein).

SVAR:
Lambert-Beer’s lov: A = c · ε · l

Aktivitet i 1 mL serum:
AE = Vmax· Vr =(dA/dt)/(ε · l) · F ·Vr

dA/dt=0,358/5min; ε=18.000 M-1·cm-1 ; l =1 cm; Vr=0,001 L; F = 200

AE = (0,358/5min)/(18.000 M-1·cm-1· 1 cm)· 200· 0,001L = 0,796 U/mL serum

Den specifikke aktivitet er derfor 0,796 U/ 65 mg protein=12,2 mU/mg protein

Nu til mit spørgsmål: forstår ikke hvad der er blevet gjort her? Hvor kommer F = 200 fra? Hvilken formel/kombination af formler er "AE = Vmax· Vr =(dA/dt)/(ε · l) · F ·Vr"???


Skriv et svar til: Kemi - Den specifikke aktivitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.