Matematik

Sammensatte funktioner

14. januar 2020 af petbau - Niveau: B-niveau
Hej
Jeg sidder med en opgave, hvor jeg skal sammensætte to funktioner.
f og g er givet ved: f(x) = cos(x-1) og g(x) = 3+sin x

a) Opskriv definitionsmængden og beregn regneforskriften for funktionen f o g.

Jeg tror nok at Dm = R , da jeg kan tage cosinus og sinus til alle positive og negative tal. Er det korrekt ?

(f o g) = f (g(x)) = cos ( 3 + sin (x) - 1). Er dette korrekt ?

b) Opskriv definitionsmængden og beregn regneforskriften for g o f.

Igen tror jeg, at Dm = R, men tro er ikke nok i matematikkens verden :-)

(g o f) = 3 + sin(cos(x-1))

Er dette korrekt?

Hvis der er en venlig sjæl derude, så er lidt hjælp påskønnet.
Vh
Peter


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. januar 2020 af mathon

                \small \begin{array}{lllll}b)&\textup{Det er korrekt} \end{array}


Svar #2
14. januar 2020 af petbau

Super, tusinde tak mathon :-)

Skriv et svar til: Sammensatte funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.