Matematik

Kombinationer en enkelt opgave

27. januar 2020 af Elninoo - Niveau: A-niveau

En som kan hjælpe med B? Har løst A i forvejen.. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. januar 2020 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. januar 2020 af peter lind

brug formel 233 side 39 i din formelsamlig


Svar #3
27. januar 2020 af Elninoo

Hm, hvorfor skal jeg bruge den samme formel som jeg brugte til A, skal jeg ikke finde R som er de 2 fugle som jeg skal finde 


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. januar 2020 af peter lind

Det skal du faktisk i kombination med formel 242 side 40 i din formelsamling. Du skal både vælge 4 strudse og 3 nymfparakitter


Svar #5
27. januar 2020 af Elninoo

Er dette korrekt? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. januar 2020 af peter lind

Nej r er altid et helt tal nemlig antallet der skal vælges ud. du skal vælge 4 ud af 7 strudse og 3 ud af 28


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. januar 2020 af AMelev

#0 Jeg har svært ved at forstå, at dyrepasseren vil vise 7 fugle frem, når der tilsyneladende kun er nymfeparakitter og strudse. Så skulle en af hver vel være nok, men jeg er jo ikke dyrepasser.

b) Her skal du benytte FS side 40 (241). Der er 4/5·35=28 nymfeparakitter og 1/5·35=7 strudse
Gunstige: 3 nymfeparakitter (ud af 28) og 4 strudse (ud af 7) (Både-og: gange jf #4)
Antal gunstige = .......... 
Antal mulige kendes fra a)


Skriv et svar til: Kombinationer en enkelt opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.