Kemi

Antal mol og ligevægtskonstant

28. februar 2020 af Sofie199823 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej håber I kan hjælpe mig lidt videre med denne opgave: 

a) Beregn ΔHm og ΔSs ved 25C for reaktionen: 

H2(g)+I2(g)->2HI(g)

Disse har jeg beregnet til -9,6 kJ/mol og 21,8 J/(mol*K)

b)Beregn værdien af ligevægtskonstanten Kp for overnævnte reaktion ved 25C og ved 125C, idet ΔHm og ΔSm regnes for temperaturufhængelige i dette temperaturinterval. 

Disse har jeg bestemt til 662 og 250

c)Ved en højere temperatur antager ligevægtskonstanten for reaktionen i spørgsmål a værdien 9,00. I en 1000 L lukket, lufttom beholder indføres 0,40 mol HI(g). Beregn antallet af mol HI(g), når ligevægt er indtrådt ved denne temperatur. 

Jeg kan ikke rigtig se hvordan jeg skal komme frem til dette? Håber nogen kan hjælpe mig :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. februar 2020 af Sveppalyf (Slettet)

              H2(g) + I2(g)  <--> 2HI(g)

start:        0          0              0,40

ligevægt:  x          x               0,40-2x

Partialtrykkene for de forskellige stoffer er

pi = niRT/V

Så vi har

K = p(HI)2 / ( p(H2) * p(I2) )     (Alle RT/V går ud med hinanden.) <=>

9 = (0,40-2x)2/x2

Så løser du ligningen, og svaret på opgaven er så at der er 0,40-2x mol HI.


Skriv et svar til: Antal mol og ligevægtskonstant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.