Matematik

Hurtigt prikprodukt

08. marts 2020 af UnicornLover - Niveau: A-niveau

Hej SP

Prikprodukt af denne vektor foregår vel således:

\overrightarrow{a} = \binom{2}{3} \overrightarrow {b} = \binom{1}{3}

2 * 1 = 2

3 * 3 = 9

9+2 = 11

ikke sandt?

takker allerede.


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. marts 2020 af Mathias7878

Jo. 

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. marts 2020 af PeterValberg

Prikproduktet (skalarproduktet) af to vektorer

\vec{a}=\binom{a_1}{a_2}\quad og\quad\vec{b}=\binom{b_1}{b_2}

bestemmes som:

\vec{a}\cdot\vec{b}=\binom{a_1}{a_2}\cdot\binom{b_1}{b_2}=a_1\cdot b_1+a_2\cdot b_2

så i dit tilfælde bliver det (som du ogå selv er nået frem til):

\vec{a}\cdot\vec{b}=\binom{2}{3}\cdot\binom{1}{3}=2\cdot 1+3\cdot 3=2+9=11

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Hurtigt prikprodukt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.