Fysik

Størrelsen på potentiel energi

11. marts 2020 af Mads331 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej folkens jeg har nogle opgaver jeg håber i kan hjælpe mig med 

 En sten løsner sig ved toppen af en stejl klippe og falder frit til en vej ved klippens fod. Stenen vejer 320 g , og klippens højde er 150 m 

a) Beregn størrelsen af den potentielle energi og den kinetiske energi ved klippetoppen. Vælg nulhøjden for den potentielle energi ved vejen 

b) Beregn størrelsen af den mekaniske energi ved klippetoppen

Håber i kan hjælpe 


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. marts 2020 af PeterValberg

potentiel energi beregnes som:

E· = m·g·h

og den kinetiske energi bestemmes som:

Ekin = 0,5·m·v2

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. marts 2020 af mathon

            \small \begin{array}{llll}a) & \textup{ved klippetoppen:} \\ && E_{pot}= m\cdot g\cdot h = \left ( 0.320\; kg \right )\cdot \left ( 9.82\; \frac{N}{kg}\right )\cdot \left ( 150\; m \right )\\\\ && E_{kin}=\frac{1}{2}\cdot m\cdot \left ( 0\; \frac{m}{s} \right )^2=0 \\\\ b ) & \textup{ved klippetoppen:} \\&& E_{mek} = E_{pot} + E_{kin} = 471.36 \; J + 0 = 471.36 \; J \end{array}


Skriv et svar til: Størrelsen på potentiel energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.