Kemi

Formel og aktuel koncentration !!

20. marts 2020 af Anonymm1 - Niveau: C-niveau

Hej 

Jeg har vedhæftet et skema. Nogen der kan hjælpe mig med at udfylde felterne ? Det haster! og skal sendes i aften. 

Vedhæftet fil: formel og aktuel konc.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #1
20. marts 2020 af janhaa

it's your job


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. marts 2020 af Larsdk4 (Slettet)

#0

Hej 

Jeg har vedhæftet et skema. Nogen der kan hjælpe mig med at udfylde felterne ? Det haster! og skal sendes i aften. 

Hvad er selve problemet ? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. marts 2020 af Larsdk4 (Slettet)

du kan tælle atomerne i stofformlen og se at der er 1 · 0,2 M Ba2+ og 1 · 0,2 M Cl- i opløsningen.

dvs den aktuel koncentration bliver (0,4) 


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. marts 2020 af Sveppalyf (Slettet)

c(KBr) = 0,1M  [K+] = 0,1M  [Br-] = 0,1M

Prøv lige selv med de næste.


Svar #5
20. marts 2020 af Anonymm1

Jeg bliver lidt forviret, i giver to forskellige svar? :( eller er det bare mig. 

Jeg forstår stadig ikke helt hvordan jeg skal gøre 


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. marts 2020 af Larsdk4 (Slettet)

#5

Jeg bliver lidt forviret, i giver to forskellige svar? :( eller er det bare mig. 

Jeg forstår stadig ikke helt hvordan jeg skal gøre 

Sveppalyf svarer på opgave 2, 


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. marts 2020 af Sveppalyf (Slettet)

#3 er til den første i skemaet. #4 er til nummer to i skemaet.


Svar #8
20. marts 2020 af Anonymm1

0,1M er det så den formelle koncentration eller den aktuelle 

hvad er forskellen på dem


Brugbart svar (0)

Svar #9
20. marts 2020 af Larsdk4 (Slettet)

#8

0,1M er det så den formelle koncentration eller den aktuelle 

hvad er forskellen på dem

Kig 

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Svar #10
20. marts 2020 af Anonymm1

Prøver at spørger på en anden måde :( hvad er den formelle koncentration og hvad er den aktuelle 


Brugbart svar (0)

Svar #11
20. marts 2020 af Sveppalyf (Slettet)

I den første har du en opløsning på 0,2M BaCl2. Man siger så at den formelle koncentration er 0,2M, og man betegner det med et "c", altså c(BaCl2) = 0,2M.

Men i virkeligheden er der slet ikke nogen BaCl2-molekyler i opløsningen, de er nemlig blevet splittet op i ioner. Hvert BaCl2-molekyle er blevet til én Ba2+-ion og to Cl--ioner. Man betegner de aktuelle koncentrationer med kantede parenteser, altså [Ba2+] = 0,2M og [Cl-] = 0,4M. (Bemærk at fordi der kommer to Cl--ioner fra hvert BaCl2-molekyle, så bliver [Cl-] dobbelt så stor som c(BaCl2).)


Brugbart svar (0)

Svar #12
20. marts 2020 af Larsdk4 (Slettet)

formelle koncentration har du fået oplyst i opgaven og du skal finde den aktuelle  koncentration altså mod højre i skemaet :) 


Svar #13
20. marts 2020 af Anonymm1

Er den formelle koncentration for Kbr så 0,1 M ? 

Og hvis jeg skal finde aktuelle koncentration så er det 0,1 M og 0,1 M fordi at der er 1 af hvert atom altså 1 K og 1 Br. 


Brugbart svar (0)

Svar #14
20. marts 2020 af Larsdk4 (Slettet)

#13

Er den formelle koncentration for Kbr så 0,1 M ? 

Og hvis jeg skal finde aktuelle koncentration så er det 0,1 M og 0,1 M fordi at der er 1 af hvert atom altså 1 K og 1 Br. 

I den første har du en opløsning på 0,2M BaCl2. Man siger så at den formelle koncentration er 0,2M, og man betegner det med et "c", altså c(BaCl2) = 0,2M.

Men i virkeligheden er der slet ikke nogen BaCl2-molekyler i opløsningen, de er nemlig blevet splittet op i ioner. Hvert BaCl2-molekyle er blevet til én Ba2+-ion og to Cl--ioner. Man betegner de aktuelle koncentrationer med kantede parenteser, altså [Ba2+] = 0,2M og [Cl-] = 0,4M. (Bemærk at fordi der kommer to Cl--ioner fra hvert BaCl2-molekyle, så bliver [Cl-] dobbelt så stor som c(BaCl2).)


Brugbart svar (0)

Svar #15
20. marts 2020 af Sveppalyf (Slettet)

Tredje linje i skemaet: 
NH4Cl bliver splittet op i NH4+ og Cl-. Altså én ion af hver fra hvert NH4Cl-molekyle. Så vi har

c(NH4Cl) = 0,35M  [NH4+] = 0,35M  [Cl-] = 0,35M

Fjerde linje i skemaet:

Èt Ca(NO3)2-molekyle bliver splittet op i én Ca2+-ion og to NO3--ioner. Så husk at [NO3-] skal være dobbelt så stor som c(Ca(NO3)2.

Femte linje:

Èt K2CO3-molekyle bliver til to K+-ioner og én CO32--ion. Så husk at [K+] skal være dobbelt så stor som c(K2CO3).


Svar #16
20. marts 2020 af Anonymm1

Ddt var mere i forhold til nummer 2 altså Kbr 


Svar #17
20. marts 2020 af Anonymm1

Nåååå okay tak for hjælpen jeg prøver nu 


Brugbart svar (0)

Svar #18
20. marts 2020 af Sveppalyf (Slettet)

Altså

c(Ca(NO3)2 = 0,25M  [Ca2+] = 0,25M  [NO3-] = 0,50M

c(K2CO3) = 0,15M  [K+] = 0,30M  [CO32-] = 0,15M


Svar #19
20. marts 2020 af Anonymm1

Puha, jeg skrev præcis det samme i min opgave :) dvs. at jeg har forstået det, tusind tak for hjælpen! det hjalp meget 


Skriv et svar til: Formel og aktuel koncentration !!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.