Matematik

ligning

16. april 2020 af Lea667 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej er der nogle der kan hjælpe mig med at løse a og b?

tak på forhånd!

Vedhæftet fil: m,.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. april 2020 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. april 2020 af mathon

Brug
           \small \begin{array}{llllll} & \textup{solve}\left(\left\{\begin{array}{lll} (-42.0-a)^2+(29.5-b)^2=r^2\\ (0.0-a)^2+(18.0-b)^2=r^2 \\ & ,\{a,b,r\} \\ (42.0-a)^2+(29.5-b)^2=r^2 \end{array} \right. \right )\mid r>0 \end{array}


Svar #3
16. april 2020 af Lea667 (Slettet)

Hvilken opgave er det til?

Brugbart svar (0)

Svar #4
16. april 2020 af mathon

a)


Svar #5
16. april 2020 af Lea667 (Slettet)

så forstår jeg det ikke helt, hvad skal man "bare" regne det ud eller er der en længere opgave i det?


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. april 2020 af mathon

               \small \begin{array}{llllll} & \textup{solve}\left(\left\{\begin{array}{lll} (-42.0-a)^2+(29.5-b)^2=r^2\\ (0.0-a)^2+(18.0-b)^2=r^2 & ,\{a,b,r\} \\ (42.0-a)^2+(29.5-b)^2=r^2 \end{array} \right. \right )\mid r>0\\\\&a=0\qquad b=100.446\qquad r = 82.4457\\\\\textup{cirkelligning:} & x^2+(y-100.446)^2 = 82.4457^2 \end{array}

      


Brugbart svar (0)

Svar #7
17. april 2020 af mathon

               \small \begin{array}{llllll} b) & \textup{tangentligning:} & \begin{pmatrix} 42.0-0 \\ 29.5-100.446 \end{pmatrix} \cdot \begin{pmatrix} x - 42.0 \\ y - 29.5 \end{pmatrix} = 0 \\\\& y = 0.592x +4.636 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #8
17. april 2020 af mathon

               \small \begin{array}{llllll} b) & \textup{tangentligning:} & \begin{pmatrix} 42.0-0 \\ 29.5-100.446 \end{pmatrix} \cdot \begin{pmatrix} x - 42.0 \\ y - 29.5 \end{pmatrix} = 0 \\\\& y = 0.592x +4.636 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #9
17. april 2020 af mathon

               \small \small \small \small \begin{array}{llllll} c) & \textup{bl\aa tonet areal:} &A_{\textup{bl\aa \ }} =\int_{39.4662}^{44.5338}(0.592x-4.636)\,\mathrm{d}x - \frac{1}{2}\cdot 28.0 \cdot (44.5338-3) \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #10
17. april 2020 af mathon

tastekorrektion:
                               \small \small \small \small \begin{array}{llllll} c) & \textup{bl\aa tonet areal:} &A_{\textup{bl\aa \ }} =\int_{39.4662}^{44.5338}(0.592x +4.636)\,\mathrm{d}x - \frac{1}{2}\cdot 28.0 \cdot (44.5338-3) \end{array}

                                
 


Brugbart svar (0)

Svar #11
17. april 2020 af mathon

detaljer til beregning
af integrationsgrænser:
                                          \small \begin{array}{lllll} &f(x):=0.592 \cdot x+4.636\\\\& \textup{solve}(f(x)=31.0,x)\\\\ & \textup{solve}(f(x)=28.0,x) \end{array}


Svar #12
17. april 2020 af Lea667 (Slettet)

tak nu forstod jeg det!


Skriv et svar til: ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.