Matematik

Matematik

18. april 2020 af Sara74 - Niveau: B-niveau

Nogen der kan hjælp med b og e

Ida kan ogsa° købe en lejlighed i Malmø til 2495000 SEK.

Den svenske lejlighed kan finansieres pa° følgende ma°de:
85% med et sa°kaldt prioritetsla°n med ma°nedlige ydelser til en a°rlig rente pa° 1,55%. 15% med et boligla°n med ma°nedlige ydelser til en a°rlig rente pa° 3,9%.

Begge la°n har en løbetid pa° 25 a°r.
b) Bestem de ma°nedlige ydelser pa° de to la°n.


Ida har et ønske om at skylde maksimalt 1500 000 danske kr. om 10 a°r.

c)

Undersøg, om finansieringen af de to lejligheder opfylder dette ønske.


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. april 2020 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. april 2020 af AMelev

Bemærk, at der er tale om månedlige ydelser.
I finansverdenen beregner man terminsrentefoden ved at dividere pro-anno-renten med antal terminer pr. år.

a)
Prioritetslån: Hovedstol G1 = 85%·2495000 = 1, mdl. Rentefod r1 = 1.55%/12, Antal terminer n = 12·25
Boliglån: Hovedstol G2 = 15%·2495000 = 1, mdl. Rentefod r2 = 3.9%/12, Antal terminer n = 12·25

b) Lav en amortitationstabel og se, hvor stor den totale restgæld er efter 10 år (120 mdr.) og omregn til DDK.


Svar #3
19. april 2020 af Sara74

y=85*2495000/1-(1+12,91)^300

Er det sådan her prioritetslån skal se ud?


Svar #4
19. april 2020 af Sara74

altså ligning


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. april 2020 af peter lind

Overhovdet ikke. For det første er det 85% af 2495000 kr = 0,85*2495000kt der er lånet. Du skal gange med rentefoden. Hvorfor står der divideret med 1. Du skal dividere med 1-(1+r)-n  Derefter trækker du (1+12,91)3*0 = 0 fra. hvor får du disse tale fra ? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. april 2020 af AMelev

#3 Du må ikke spise %! Fx r1 = 1.55%/12 = 0.1292% = 0.001292, og så skal du være mere omhyggelig, når du sætter ind i formlen
.
I stedet for at skrive dine beregninger, så tag et billede af dem og læg det op, så undgår du skrivefejl ved afskriften.
I tælleren skal du have r1 og i nævneren 1 - (1 + r1)-n og så skal brøken ganges med G1.

Vedhæftet fil:Udklip.JPG

Svar #7
20. april 2020 af Sara74

G er det så 85% og r så 2.120.750 eller skal der stå 2495000?


Brugbart svar (0)

Svar #8
20. april 2020 af AMelev

G er her G1 = 2120750. Det er det beløb, der lånes som et prioritetslån. De sidste 15% G2 = 374250 lånes som et boliglån i banken med en højere rente.


Brugbart svar (0)

Svar #9
20. april 2020 af peter lind

prioritetslånet G = 0,85*2495000= 2120750 SEK


Skriv et svar til: Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.