Matematik

eksponentiel udvikling 1068.

01. maj 2020 af javannah5 - Niveau: C-niveau
Er der nogen der ved hvordan man løser denne her opgave?

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. maj 2020 af mathon

Beregn først
                         a og b i
                                          \small y=b\cdot a^x


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. maj 2020 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. maj 2020 af AMelev

Du har to punkter (0,½) og (-2,1/18).
Se FS side 12 (54) & (55). Beregn a og b

Når du så har a og b, kan du tegne grafen for f(x) = b·ax.
I samme vindue tegner du grafen for g(x) = \frac{-5}{6}x+\frac{7}{3}.
Så finder du skæringspunktet og angiver de x-værdier, hvor f-grafen ligger over g-grafen.


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. maj 2020 af ringstedLC

#0: Lad nu være med at spørge igen om den samme opgave som du har fået hjælp til. https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1957020


Svar #5
01. maj 2020 af javannah5

Tak for hjælpen har forstået det nu

Svar #6
03. maj 2020 af javannah5

Hvilket skæringspunkt skal jeg vælge

Svar #7
03. maj 2020 af javannah5

.

Brugbart svar (0)

Svar #9
03. maj 2020 af AMelev

                               
Dem begge, f-grafen ligger jo over g-grafen, når x < -1.09 eller x > 2.8.

Men din forskrift for f er ikke rigtig. Hvordan har du fået a = 0.18? Funktion er voksende.
Tjek ved at se, om (-2,1/18) ligger på grafen.
Med den rigtige forskrift for f, får du kun et skæringspunkt.


Brugbart svar (0)

Svar #10
03. maj 2020 af ringstedLC

Det er som nævnt tidligere, ikke så smart at oprette en ny tråd med samme opgave.

Især ikke, når du nu sidder og bakser med en forkert eksponentielfunktion. Se: https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1957020#1957057


Svar #11
03. maj 2020 af javannah5

jeg brugte denne metode til at finde a og b, og når jeg regnede det ud fik jeg a=0.18

Vedhæftet fil:2020-05-03.png

Brugbart svar (0)

Svar #12
03. maj 2020 af ringstedLC

#11: Rigtig formel, men tag et billede af din beregning, hvis vi skal hjælpe dig.


Svar #13
03. maj 2020 af javannah5

.

Vedhæftet fil:2020-05-03 (2).png

Brugbart svar (0)

Svar #14
03. maj 2020 af ringstedLC

#13: Det smutter med indsættelsen af y-værdierne, måske fordi du ikke er konsekvent med opskrivningen; (0,½) og (-2,1 / 18).

SP's formeleditor er igen i uorden, så det bliver ikke som plejer:

a = -2 - 0√( (1/18) / (1/2) ) =


Brugbart svar (0)

Svar #15
03. maj 2020 af AMelev

x1 = -2 og y2\frac{1}{18} 
Du skal gerne få a = 3.


Svar #16
03. maj 2020 af javannah5

jeg har rettet på det nu, men hvad vil den endelig konklusion være på opgaven

Vedhæftet fil:2020-05-03 (3).png

Brugbart svar (0)

Svar #17
03. maj 2020 af AMelev

For hvilke x er f(x) > g(x)? Markér dem med en linje under x-aksen.


Svar #18
03. maj 2020 af javannah5

Er x ikke 1

Brugbart svar (0)

Svar #19
03. maj 2020 af ringstedLC

Nej. x = 1 er løsningen på f(x) = g(x) fordi de to grafer skærer hinanden for x = 1.

Men du skal bestemme for hvilke x'er (et interval), der gælder, at f > g. y-værdien af grafen for f skal altså være større end y-værdien af grafen af g.

Prøv at indsætte forskellige x-værdier, der er henholdsvis mindre eller større end 1, samtidig i begge funktioner. Bestem så intervallet for de x'er, der opfylder uligheden.


Brugbart svar (0)

Svar #20
03. maj 2020 af AMelev

Eller se efter: For hvilke x ligger f-grafen over g-grafen?


Skriv et svar til: eksponentiel udvikling 1068.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.