Kemi

Beregn sum af elektrolytter i vandig opløsning

18. maj 2020 af katarina9 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej. Er der en, der kan hjælpe mig med udregningen til denne opgave: 

Summen af elektrolytter i en vandig opløsning af 100 mM NaCI og 50 mM glucose er .....

Facit er 200mM

tak på forhånd :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. maj 2020 af mathon

Da NaCl er let opløseligt:   
                                               \small \begin{array}{lllll}& NaCl\,_{\textit{(s)}}\;\;\xrightarrow[]{\textup{opl\o st i vand}}\; \;Na^+\,_{\textit{(aq)}}\;+\;Cl^-\,_{\textit{(aq)}}\\\\ \textup{elektrolytkoncentration:}&\left [ \textup{elektrolyt} \right ]=2\cdot c(NaCl)=2\cdot \left ( 100\;mM \right )=200\;mM\\\\ \textup{da glucose ikke ioniseres}\\ \textup{i vandig opl\o sning.} \end{array}
                     


Skriv et svar til: Beregn sum af elektrolytter i vandig opløsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.