Kemi

Fysisk kemi

20. maj 2020 af unicorn66 - Niveau: Universitet/Videregående


2 kg is med en temperatur på 0 oC blandes med 1 kg vand med en temperatur på 10 oC i en varmeisoleret beholder. Efterfølgende smelter en del af isen indtil vandet i beholderen har nået en temperatur på 0 oC. Hvor stor er massen af isen, når vandet når en ligevægtstemperatur på 0 oC??

Data:

\Delta fusH(H2O) = 333,55 Jg-1
Cp(H2O(l)) = 4,186 Jg-1K-1

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. maj 2020 af ringstedLC

Den energi vandet mister går kun til at smelte noget af isen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. maj 2020 af mathon

             \small \begin{array}{lllll}& \textup{Energiligning:}&\underset{\textup{energi\textbf{modtagelse}}}{\underbrace{m_{is}^{smeltet}\cdot \left ( 333.55\;\tfrac{J}{g} \right )}}=\underset{\textup{energi\textbf{afgivelse}}}{\underbrace{m_{vand}\cdot \left ( 4.186\;\tfrac{J}{g\cdot C} \right )\cdot (10\;C)}}\\\\&& m_{is}^{smeltet} \cdot \left ( 333.55\;\tfrac{J}{g} \right )=\left ( 1000\;g \right )\cdot \left ( 41.86\;\tfrac{J}{g} \right )\\\\&& m_{is}^{smeltet}=\frac{41.86}{333.55}\cdot \left ( 1000\;g \right )=125.50\;g \end{array}


Skriv et svar til: Fysisk kemi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.