Matematik

sandsynligheden for, at klassen vælger en 3-retters menu

23. maj 2020 af Elliotalderson - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg har brug for vejledning til følgende opgave:

En klasse bestiller maden til et studentergilde hos et cateringfirma. Firmaet annoncerer
med følgende udbud: 3 forretter, 4 hovedretter, 5 desserter. Heraf kan man frit
sammensætte én af følgende to menutyper:
- Menu med 2 retter: hovedret og dessert
- Menu med 3 retter: forret, hovedret og dessert

a) Bestem sandsynligheden for, at klassen vælger en 3-retters menu, hvis valget blandt de forskellige menuer foretages ved lodtrækning.

- jeg tænkter at man skal bruge kombinatorik til beregningen, altså K(n,r) dog mangler jeg lidt hjælp på vejen. Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. maj 2020 af peter lind

Nej. det skal du ikke

Hovedretter med dessert 4*5 muligheder =

3 retters menu 3*4*5 mulgheder

Prøv at fortsæt selv


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. maj 2020 af MARIOO123 (Slettet)

Vi får oplyst, at firmaet udbyder 3 forretter, 4 hovedretter og 5 desserter. Vi skal derfor bestemme antallet af mulige 2-retters menuer (hovedret og dessert):

4*5 = 20

Derefter bestemmes antallet af mulige 3 retters menuer:

3*4*5 = 60

Heraf bestemmes det samlede antal af mulige menuer:

20 + 60 = 80

Vi bestemmer nu sandsynligheden for at vælge en 3-retters menu:

60/80 = 3/4

Dvs. at sandsynligheden for at klassen vælger en 3 retters menu, hvis valget foretages ved lodtrækning er 3/4 = 75%


Svar #3
23. maj 2020 af Elliotalderson

jeg takker begge herrer for deres hjælp


Skriv et svar til: sandsynligheden for, at klassen vælger en 3-retters menu

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.