Kemi

Gør Reaktionskema færdig

24. maj 2020 af Hej424 - Niveau: B-niveau

Hej Nogle der kan hjælpe med at Lave C. Har prøvet men kan ikke finde ud af det, (mellemregninger med )

Vedhæftet fil: 23.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. maj 2020 af Heptan

c) Sædvanlig redox afstemning. Jeg vil anbefale at følge instruksen i din bog eller online til punkt og prikke.

H2S + NO3- = SO4(2-) + NO

OT: -2   +5      +6   +2

H har altid +1 og O har altid -2.

- Afstemning af OT.

S stiger med 8 og N falder med 3. Så vi ganger over kryds:

3 H2S + 8 NO3- = 3 SO4(2-) + 8 NO

Ladning:   -8      -6

- Afstemning af ladning. Der står i opgaven det er en sur opløsning, så vi afstemmer med H+ så ladningen er den samme på højre og venstre side.

3 H2S + 8 NO3- + 2 H+ = 3 SO4(2-) + 8 NO

Oxygen:   24 stk                                       20 stk

- Afstemning med H2O.

3 H2S + 8 NO3- + 2 H+ = 3 SO4(2-) + 8 NO + 4 H2O

Hydrogen:        8 stk                                                 8 stk

- Eftertjek: Antallet af hydrogen passer, så dvs. vi har regnet rigtigt.


Skriv et svar til: Gør Reaktionskema færdig

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.