Kemi

Koncentrationsberegning ved fortynding

27. maj 2020 af TingtokTea - Niveau: B-niveau

Sidste opgave for i år, og jeg skal koncentrationsberegning ved fortynding. Men jeg ved ikke hvor dette står henne i min bog og kan nogen være behjælpelig med at forklare mig hvad det går ud på? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. maj 2020 af mathon

Ved fortynding bevares antal mol opløst stof.


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. maj 2020 af mathon

Hvor meget 2.7 M HCl (aq) skal anvendes for et fremstille 900 mL 0.09 M HCl (aq)??


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. maj 2020 af mathon

Du har så:
                         \begin{array}{llll}& V_{stam}\cdot c_{stam}=V_{fort}\cdot c_{fort}\\\\& V_{stam}\cdot \left ( 2.7\;M \right )=(0.900\;L)\cdot \left (0.09\;M \right )\\\\& V_{stam}=(900\;mL)\cdot \frac{0.09}{2.7}=30\;mL \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. maj 2020 af mathon

Fremstillingen af 900 mL 0.09 M HCl-opløsning ud fra en stamopløsning på 2.7 M HCl
kan altså udføres ved til (900 -30) mL = 870 mL demi-vand under omrøring at tilsætte
30 mL 2.5 M HCl.


Skriv et svar til: Koncentrationsberegning ved fortynding

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.