Matematik

Novegon: hurtig hjælp

02. juni 2020 af Ida0000 (Slettet) - Niveau: 9. klasse
Nogen de kan svare mig på, hvor mange diagonaler der kan tegnes i et novegon?
Jeg har nemlig ingen anelse !

Please hjælp hvis I kender svaret.

På forhånd TAK


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. juni 2020 af Soeffi


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. juni 2020 af mathon

         \small \begin{array}{lllll} \textup{Antal diagonaler i en ni-kant:}&\frac{9\cdot (9-3)}{2} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. juni 2020 af Eksperimentalfysikeren

Fra hver vinkelspids udgår der en linie til en anden. Er der n vinkelspidser, er der n-1 liniestykker fra hver vinkelspids. Heraf er 2 af dem sider i polygonen, så antallet af diagonaler fra vinkelspidsen er n-1-2 = n-3. Det gælder alle n vinkelspidser, så det giver n*(n-3) diagonaler, men så er alle diagonaler talt med 2 gange, én gang fra hver ende. Derfor skal tallet divideres med 2.


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. juni 2020 af Soeffi

#2.


Skriv et svar til: Novegon: hurtig hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.