Kemi

Salpetersyre måles til pH 1,7

10. juni 2020 af ThankYo (Slettet) - Niveau: B-niveau

1. Beregn salpetersyrens formelle koncentration.

0,10 L af en 0,0040 mol/L bariumhydroxid-opløsning fortyndes med vand til et samlet volumen på 1,5L

2. Beregn den fortyndene opløsnings formelle koncentration


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. juni 2020 af janhaa

1. [HNO3] = 10^(-1,7) M = 0,02 M

2.[Ba(OH)2] = (0,1*0,004) / 1,5 M = 0,267 mM


Skriv et svar til: Salpetersyre måles til pH 1,7

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.