Matematik

Rigtig?

08. juli 2020 af ole222 - Niveau: A-niveau

Er dette rigtigt?

I et havbrug opdrættes laks. Når laksene udsættes i havbruget, vejer de ca. 0,5 kg hver. Efter 8 måneder vejer de omkring 4 kg. I en model for væksten af en laks kan vægten betragtes som lineært voksende. a) Bestem forskriften for den funktion, w, der beskriver vægten af en laks som funktion af tiden t. 

w = 0,5*t


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. juli 2020 af Capion1

Indsæt
(t ; w) = (0 ; 0,5) og (8 ; 4)
i forskriften
w = at + b
Løs ligningerne m.h.t. a og b.


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. juli 2020 af Eksperimentalfysikeren

#0: Dit svar er ikke rigtigt. Hvis du indsætter t=0, får du w=0, men w skal være 0,5 kg.

Du kan finde a i forskriften som (w8-w0)/(8-0). b finder du ved at indsætte starttidspunktet i forskriften og sætte det lig med startvægten.


Skriv et svar til: Rigtig?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.