Kemi

Brug for hjælp

31. august 2020 af UCL (Slettet) - Niveau: B-niveau
Kan i hjælpe mig med hvis jeg skal angive oxidationstal i følgende forbindelser . S, er det så -2? Og i SO2, +2, SO3, + 3? Hvad med H2S2

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. august 2020 af janhaa

SO2:

S - 4 = 0

S = +4

SO3:

S - 6 = 0

S = 6

H2S:

2 + S = 0

S = -2


Brugbart svar (1)

Svar #2
31. august 2020 af Forår2020 (Slettet)

SO2  , S oxidationstal +4

SO3 , S oxidationstal + 6

H2S2 , S oxidationstal -1

O -2 , H +1


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. august 2020 af kemc

#0 Kan i hjælpe mig med hvis jeg skal angive oxidationstal i følgende forbindelser . S, er det så -2? Og i SO2, +2, SO3, + 3? Hvad med H2S2

Det er en grundlæggende viden burde have haft fra c-niveau 


Brugbart svar (1)

Svar #4
31. august 2020 af janhaa

H2S2:

2*1 + 2*S = 0

2S = -2

S = -1


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. august 2020 af mathon

Specielt for disulfid-ion:

                                               \overset{\mathbf{{\color{Red} -1}}}{S}\! _2{^{2-}}


Svar #6
31. august 2020 af UCL (Slettet)

#4 okay, vil det så sige at det er hver svovl atom i H2S2    er :   -1 og 2, svovlatomer så er -2?

#3 Det er kemi c-b jeg følger, så vi starter med at repetere kemi fra c niveau


Svar #7
01. september 2020 af UCL (Slettet)

#5. Tak for svar. Jeg forstår ikke hvad de 2, 2 taller i sulfidionen...

Hvordan kan man regne ox. for sulfidionen i følgende forbindelser:

S2O32-      

HSO3Cl

S4O62-


Brugbart svar (2)

Svar #8
01. september 2020 af Forår2020 (Slettet)

Til # 7

S2O32- , S har oxidationstal +2 

2x + 3 · (-2) = -2 → x = +2 

HSO3Cl , S har oxidationstal +6

x + (+1) + 3 · (-2) + (-1) = 0 → x = +6

S4O62- , S har et middeloxidationstal på + 2.5

4x + 6 · (-2) = -2 → x = +2.5


Skriv et svar til: Brug for hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.