Matematik

Bestemt integration

20. september 2020 af Hejsaaaaa01 - Niveau: A-niveau

Hej 

Jeg sidder lige nu med en opgave som driller ret meget. Håber meget i vil hjælpe mig

Opgaven lyder - udregn vha. integration ved substitution nedenstående tal

SELVE OPGAVEN ER VEDHÆFTET

På forhånd tak

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2020 af Capion1


Sæt    t = 2x3 + 2x    og   dt = (6x2 + 2)dx  ⇒  1/2dt = (3x2 + 1)dx


Svar #2
20. september 2020 af Hejsaaaaa01

Tak
Men hvilken metode skal jeg så bruge herefter

Brugbart svar (0)

Svar #3
20. september 2020 af mathon

\small \small \begin{array}{llllll} \int_{0}^{1}(3x^2+1)\cdot \sqrt{2x^3+2x}\;\mathrm{d}x=\int_{0}^{1} \sqrt{2x^3+2x}\cdot (3x^2+1)\;\mathrm{d}x=\int_{0}^{1} \sqrt{2x^3+2x}\cdot (3x^2+1)\;\mathrm{d}x=\\\\ \frac{1}{2}\cdot \int_{0}^{4} \sqrt{t}\;\mathrm{d}t=\frac{1}{2}\cdot \left [\frac{2}{3}\cdot t\sqrt{t} \right ]_0 ^4=\frac{1}{3}\cdot 4\cdot \sqrt{4}-\frac{1}{3}\cdot 0=\frac{8}{3} \end{array}


Skriv et svar til: Bestemt integration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.