Kemi

Ranger følgende stoffer efter stigende kogepunkt

09. oktober 2020 af Amalie1234324 - Niveau: B-niveau

HO-CH2-CH2-OH        CH3-OH     CH3-CH3             CH4

Er det ikke jo flere elektroner jo højer kogepunkt. Så er det vel:

HO-CH2-CH2-OH     

   CH3-OH

CH3-CH3       

 CH4

Er det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. oktober 2020 af janhaa

jo flere polare grupper og jo større molekyl (molmasse) jo 

høyere kokepkt.


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. oktober 2020 af janhaa

oh ja, det er rett.


Svar #3
09. oktober 2020 af Amalie1234324

Jeg er ikke helt med på hvad du mener i svar 2, men var det rigtigt eller forkert? For jeg fik en fejl for den, selvom den jeg synes at den var rigtig


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. oktober 2020 af janhaa

highest boiling point:
HO-CH2-CH2-OH       
 CH3-OH     
CH3-CH3         
    CH4
lowest b. p.
 


Svar #5
09. oktober 2020 af Amalie1234324

Så jeg tager det som, at mit forslag var rigtigt. Men ved du hvorfor jeg så fik en fejl for den?


Brugbart svar (1)

Svar #6
09. oktober 2020 af janhaa

HO-CH2-CH2-OH har kp= 197 oC

CH3OH har kokepkt= 65 oC

C2H6 har kp = -89 oC

CH4 har kp: -162 oC

så din må være riktig...


Skriv et svar til: Ranger følgende stoffer efter stigende kogepunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.