Kemi

Hjælp Hurtigt Triglycerider

14. november 2020 af Jamulla - Niveau: C-niveau

A. beskriv triglyceridets opbygning ved at benytte figuren

B. Marker glycerol-delen på den figuren 

(Skal markeringen ikke være ved CH2 - CH - CH2 også hvor den bliver forbundet med O)

C. marker fedtsyrerne på figuren

(Skal markeringen ikke være ved CH2 - CH - CH2 også forbundet til O også til C = O)

Vedhæftet fil: 1983753.jpeg

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. november 2020 af mathon

En ester kan betragtes som produktet af en kondensationsreaktion. To kemiske forbindelser, der hver indeholder en OH-gruppe, bliver forbundet under fraspaltning af et vandmolekyle.

Et triglycerid er en triester.


Svar #2
14. november 2020 af Jamulla

Så det er svaret på A? men er mine svar rigtigt på B og C?


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. november 2020 af mathon

Fedtsyren afleverer OH og alkoholen afleverer H,
så det er alkoholens -O- der danner oxygenbroen.


Svar #4
14. november 2020 af Jamulla

Så hvis du skal kunne markere dem og skrive glyerol-delen og fedtsyrer delen på billedet, hvor ville du så gøre det?


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. november 2020 af mathon

                    \small \begin{array}{llll} \underset{\begin{array}{lll}\, |\\O\\\, | \end{array}}{C}\! \! \! H_2------\underset{\begin{array}{lll}\, |\\O\\ \,| \end{array}}{C}\! \! \! H------\underset{\begin{array}{lll}\, |\\O\\ \,| \end{array}}{C}\! \! \! H_2 \end{array}

                                      er triglycerid-delen


Skriv et svar til: Hjælp Hurtigt Triglycerider

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.