Fysik

Beregn massen af dampen

25. november 2020 af Marthan91 - Niveau: B-niveau

En trykkoger er en specialgryde, hvor trykket kan blive større end normalt atmosfærisk tryk,
hvorved vandets kogepunkt hæves. I en trykkoger er trykket 2,1 bar.

temperaturen har jeg beregnet til 122 Celsius

jeg får oplyst Volumen af dampen er 3,5 Liter

Beregn massen af vanddampen i
trykkogeren.

skal jeg finde n=stofmængden, ved hjælp af idealgasligningen og derefter masse:=M(den molare masse) x n(stofmængden)?

i såfald har jeg en tabel hvor jeg kan slå M op, men damp er vel ikke længere H2O? er det bare H2(hydrogen)?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2020 af mathon

          \small \begin{array}{llllll} \textup{Dampens masse:}\\& \begin{array}{llllll} m=\frac{p\cdot V\cdot M}{R\cdot T}=\frac{(2.1\;bar)\cdot (3.5\;L)\cdot \left ( 18.015\;\frac{g}{mol} \right )}{\left ( 0.083145\;\frac{bar\cdot L}{mol\cdot K} \right )\cdot \left ( (273.15+122)\;K \right )}=4.03\;g \end{array} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. november 2020 af mathon

          \small \textup{damp er }H_2O\,_{\textit{(g)}}


Svar #3
26. november 2020 af Marthan91

Jeg forstår ikke helt hvordan du bare kan bytte n ud med m? hvad overser jeg?


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. november 2020 af mathon

n er ikke byttet ud med m.

                                             \small \begin{array}{llllll} p\cdot V=n\cdot R\cdot T\\\\ n=\frac{p\cdot V}{R\cdot T}\\\\ m=n\cdot M\\\\ m=\frac{p\cdot V}{R\cdot T}\cdot M\\\\\\ m=\frac{p\cdot V\cdot M}{R\cdot T} \end{array}


Skriv et svar til: Beregn massen af dampen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.