Kemi

pH af trihydronsyre ved titrering

09. december 2020 af Mariassssssss - Niveau: A-niveau

Hej,

Jeg har  [H_3PO_4]=0,200 M som titreres med [NaOH]=1,00 M

Jeg skal beregne pH ved 300 mL tilsat base. Kan bare ikke huske hvordan jeg griber det n når det er en trihydronsyre.


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. december 2020 af janhaa

H_3PO_4+3NaOH=> Na_3PO_4+3H_2O

need volume of acid


Svar #2
09. december 2020 af Mariassssssss

Har ikke fået angivet volumer af syre... Men har til gengæld fået angivet tre Ka værdier.


Svar #5
11. december 2020 af Mariassssssss

#1

H_3PO_4+3NaOH=> Na_3PO_4+3H_2O

need volume of acid

Fandt ud af at volumen af syre er 1 L. Hjælper det? Har kigget lidt på dine links. og prøver mig lidt frem :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. december 2020 af janhaa

ok, i såfall er n(OH-) = 0,3 mol > n(H3A) = 0,2 mol, dvs excess of base:

[OH-] = (0,3-0,2)/1,3 M = 0,077 M

pOH = 1,11

pH = 12,9


Svar #7
11. december 2020 af Mariassssssss

#6

ok, i såfall er n(OH-) = 0,3 mol > n(H3A) = 0,2 mol, dvs excess of base:

[OH-] = (0,3-0,2)/1,3 M = 0,077 M

pOH = 1,11

pH = 12,9

Mhh.. Har fået angivet et svar ark med pH værdien til at være 7,2


Brugbart svar (0)

Svar #8
11. december 2020 af janhaa

#7
#6

ok, i såfall er n(OH-) = 0,3 mol > n(H3A) = 0,2 mol, dvs excess of base:

[OH-] = (0,3-0,2)/1,3 M = 0,077 M

pOH = 1,11

pH = 12,9

Mhh.. Har fået angivet et svar ark med pH værdien til at være 7,2

ok, da er:

pH=pK_{a2}=7,2


Skriv et svar til: pH af trihydronsyre ved titrering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.